Pizzasallad

Pizzasallad är ett givet tillbehör till en god pizza, vitkålen är dessutom rik på C-vitamin! Slaka kålen i hett vatten om du vill ha den lite mjukare och mildare.

4 portioner
Pizzasallad
Image by Alicia Fagerving | Licence: CC BY-SA 3.0

Ingredienser

500 g vitkål
3 msk olivolja (eller rapsolja)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk oregano
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
ev. 1/2 röd paprika eller inlagd paprikasallad

Så här gör du

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel. Lägg all sallad i ett durkslag.

Koka upp vatten och häll det över salladen. Låt sedan rinna av.

Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål.

Häll över salladen i skålen med dressing och blanda väl.

Låt stå i kylskåp några timmar innan servering.

Förvaras i kylskåp, hållbarhet 5-7 dagar.

Copyright © 2019 quattrostagioni.se